HTML

Pest megye 5. vk.

Csomád, Csömör, Dunakeszi, Erdőkertes, Fót, Göd, Veresegyház polgárai! Térjünk vissza a jövőbe! Javaslata van? Írjon: peter.juhasz@jpl.hu

Bemutatkozó

jp01.jpg

Juhász Péter (LMP) életrajza itt elérhető

Április 6-án az LMP ismét bejutott a Parlamentbe, ezúton köszönöm szavazóinknak!

A 2014-es parlamenti választások során a kampányomra elköltött pénz: 791096 Ft

Kövess!

2014.01.13. 14:54 Juhász Péter (LMP)

Miért indulok?

Ha nagyon megerőltetem magamat, tudok olyan politikai témájú okosságot posztolni a Facebookra, hogy akár 100 lájkot is hoz. Király vagyok? Aligha. Az ember hajlamos ezzel levezetni azt a feszültséget, ami a közügyek miatt felgyülemlik benne. Óriási hiba, amint azt Mong Attila is megírta már. De én nem követem el ezt a hibát, inkább szintet ugrok.

Sok minden zavar, és itt korántsem csak napi politikai csatározásokra kell gondolni. Lépten-nyomon fel tudom húzni magamat az állami szolgáltatások alacsony színvonalán, mikor az elavult ötleteket világmegváltó újításként vezetik be, vagy amikor úgy készül el valami irgalmatlan sok pénzért, hogy laikus szemmel is nyilvánvaló, hogy nem lesz úgy jó. Az állam ebben élenjár: szakértők és érintettek bevonása nélkül bámulatos mennyiséget tudnak elégetni mások nehezen megkeresett pénzéből.

De nincs bennem extra elfogultság az állam irányába, pont ugyanilyen kritikusan viszonyulok magáncégek termékeihez, szolgáltatásaihoz. Felbosszant, ha valami szar! Különösen, ha azért szar, mert valaki nem végezte el a házi feladatát. Nem próbálta ki, nem kérdezett meg egy érintettet, nem tesztelte lehetséges felhasználón, nem hallgatott a kritikákra.

Természetesen elkeserítenek a napi politikai ügyek is: a korrupció, a mellébeszélés, a bűnbakkeresésbe oltott bezárkózás, a lassulás, a leszakadás, a múltbarévedés. Ráadásul mindezt – ismét sok pénzért – haladásnak hazudjuk. Bravo.

A korosztályom, a harmincasok legtöbbje, abban a hiszemben él, hogy ha kizárja a politikát, a közügyeket, a napi értelmetlen küzdelmeket az életéből, és kicsit jobban odakoncentrál a munkájára és a családjára, akkor megúszhatja. Ha online intézünk mindent, akkor majd elviselhetőbb lesz az az évi néhány alkalom, mikor elkerülhetetlenül, fizikailag kell szembesülnie a máig köztünk élő szocialusta mentalitással. Közben egyre többet dolgozik, immár nem is azért, hogy jobb legyen, hanem hogy legalább fenntartsa az egykori nívót. Aztán ha ez sem jön be, akkor elkezdi hitegetni magát azzal, hogy majd lelép, vagy majd lelép a gyerek és vele ő is. Nem áll meg a küszöbnél a szmötyi, sajnos befolyik az életünkbe. Földrengés ellen nem véd, ha felhangosítja az ember a fejhallgatójában a zenét.

Én szeretem ezt az országot. Én nem megyek el innen. A törött kisvonatot is mindig inkább szétszedtem, és nem kidobtam. Mindig kiderült, hogy értek hozzá. Vagy ha nem is sikerült maradéktalanul megjavítani, mindig tanultam valamit.

Most is inkább a nehezebb utat választom: próbálom megjavítani!

Szóval a lájkvadászatnak vége, cselekedni fogok. Ha másnak nem is feltétlenül kell velem jönni a barrikádokra, szívesen veszem, ha támogat. Innen üzenem, hogy van remény: képviselő leszek!

Szerinted is itt az ideje visszatérni a jövőbe? Kövess a Facebookon!

67 komment

Címkék: pest megye lehet más a politika választás 2014


A bejegyzés trackback címe:

https://kepviseloleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr495756382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tisztapista 2014.01.14. 00:37:56

Hajrá Péter!

Bár én a Fideszre szavazok, de nagyra becsülöm az LMP minden egyes tagját, aki nem hódolt be a bukott baloldalnak.

felcsutisuttyo 2014.01.14. 07:19:37

Lófasz leszel Te, nem képviselő. Az LMP soha nem jut be a Parlamentbe már...
Különcködhettek, nem vagytok a Demokrácia hívei..akármit mondtok..vagy Demokrata egyesülés lesz vagy Orbán Diktatúra...Ti LMP sek csak a klotyón verhetitek a f....kmm
a Fa asztalt:) heheheheh.....
Képviselő?...haha, mehetsz jövőre közmunkásnak:)

felcsutisuttyo 2014.01.14. 07:23:03

@tisztapista: Mutyista vagy...Neked jó a jogállam lebontása, az AB megnyirbálása, a korrupció törvénybe foglalása, az alamizsna osztogatás..a csalás , az orszogatás a kientúrának simicskáéknak és a a fele visszaosztása, azaz az állami bűnszövetkezetben lekövetett pénzlopás pénzmosás,...na menj nyalj tovább a kis Nemzeti Szarcsimbóknak, akárholnyalod, szaros leszel, bár már úgyis szaros a szád széle...menj a Birkamenetbe:)) a Civil Összefosásba

kvadrillio 2014.01.14. 07:26:39

ne legyééééééééééééééééééééé !!!!!!!

MERT ROHADT DROGOS VAGY !

kvadrillio 2014.01.14. 07:29:05

...MERT, HA A NÉPLIGETBŐL KITILTJÁK A DROGOSOKAT, A MAGYAR PARLAMENTBŐL IS KI KELL TILTANI ŐKET ! ...ÉS SZOMBATHELYRŐL IS KI KELL TILTANI ŐKET ! HA FIDESZESEK AKKOR IS, HA NEM FIDESZESEK, AKKOR IS !
DROGOSOK NE AKARJANAK POLITIZÁLNI ÉS DROGOS DÖNTÉSEKET HOZNI A NÉP FEJÉRE !

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2014.01.14. 08:10:15

Hajrá Péter, hajrá LMP!

Ti maradtatok az egyetlen értelmes választás.

otapi 2014.01.14. 08:21:19

@kvadrillio: Annyira nem vagyok oda az LMP gazdaságpolitikááért, de azért ha az összes drogost, alkoholistát meg láncdohányost kitiltanánk a parlamentből, akkor nem maradna benn senki. Mondjuk lehet hogy nem lenne nagy baj :)

MACISAJT 2014.01.14. 08:21:52

" Juhász Péter (LMP)"

Én csak úgy kérdem: miről ismerhetjük meg(fel) a képviselő-jelölt urat?

Mert ilyen névvel csak a millást azonosítják..az pedig ugye ciki/gáz.

monddazigazatmar 2014.01.14. 08:33:26

"A törött kisvonatot is mindig inkább szétszedtem, és nem kidobtam. Mindig kiderült, hogy értek hozzá."
Aham. Szóval szavazzunk be, hogy hátha kiderül, hogy ehhez is értesz. Rém meggyőző...
Talán előbb kéne valamit mesélni, hogy mit hogy képzelsz el, és hogy szeretnéd megvalósítani. Csak három témát, ne többet, de azt részletesen ám! Nem elég olyan, mint Bajnai, hogy jó lesz minden.

Ja, most látom, a pártod bent van a parlamentben. Mit csináltak ott 4 évig? Néhány molinó lengetésén, meg performanszon kívül?

@felcsutisuttyo: Te szerencsétlen szűkagyú idióta.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 09:02:13

Jelenleg úgy néz ki: sok minden kedvező tényező van az LMP számára, így szinte biztos a parlamentbe való bejutás.

2014.01.14. 09:34:28

"Ha nagyon megerőltetem magamat, tudok olyan politikai témájú okosságot posztolni a Facebookra, hogy akár 100 lájkot is hoz." - Instant political Coelho?

♔batyu♔ 2014.01.14. 09:35:30

Meg különben is, most méressem meg magam a munkaerőpiacon??

Liberálisként eleve nem kapnék annyit amennyit érek.

♔batyu♔ 2014.01.14. 09:36:27

@monddazigazatmar: Ez a felcsúti, kibaszottul primkó. Ahol jár, összeszarja a blogokat.

Mária 2014.01.14. 09:44:48

"Ha nagyon megerőltetem magamat, tudok olyan politikai témájú okosságot posztolni a Facebookra, hogy akár 100 lájkot is hoz."

Hát ez édeskevés, kedves wannabe képviselő úr, ekkora médiahátszéllel és ilyen ismertség mellett, és még erőlködni is kell hozzá.

Attól az embertől, attól a POLITIKUSTÓL, aki nagygyűléseket szervez, körbehaknizza a programjával az országot és úgy általában minden szarban kanál, posztonként LEGALÁBB 1000-2000 lájkot várnánk és 8-10000 megosztást.

Pláne, ha ez a politikus azt állítja, hogy kormányt fog váltani a pártja. Merthogy - állítólag - kormányváltó hangulat van.

A véleményem egyébként az, hogy Ön azért akar parlamenti képviselő lenni, mert az négy évig szép kis fizetést hoz, plusz az extrák, ilyen-olyan térítések, bizottsági tiszteletdíjak.

Az LMP-hez is nyilván azért csapódott hozzá, így nagyhirtelen, mert önállóan esélye se lenne bejutni. Nem mintha így nagy esélyeket jósolna Önnek bárki.

De hát mégiscsak jobb lenne négy évig a biztos pénzért beszélni a hülyeségeket, mint a baráti kölcsönökből élni, ahogy korábban mondta, amikor rákérdeztek, hogy miből tartja fenn a családját.

Tudja, Ön a mi szemünkben soha nem lesz honatya. Ön a mi szemünkben mindig is csak egy megélhetési marad.

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 09:54:16

@enpera: A kampánypénz fölött nem a jelölt rendelkezik. A kampányra elköltött pénzt az oldaldobozban mindig fel fogom tüntetni. Egyébként van rendes állásom, több különböző kiegészítő munkával. Ha bejutnék a parlamentbe, jó eséllyel ezek egy nagy részéről le kellene mondanom.

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 09:55:12

@kvadrillio: Légy erős, több Juhász Péter van a világon. Te összekeversz valakivel.

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 09:56:17

@otapi: Akkor én pont beférek: nem dohányzom, nem drogozom. Úgy fest, hogy egy hibám van: Juhász Péternek hívnak, mint sok más embert is.

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 09:58:02

@MACISAJT: lesz fotó, meg életrajz, nyugi. Tény, hogy egyelőre időm nagy része azzal megy el, hogy elmondom: én egy másik JP vagyok. :)

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 10:01:07

@monddazigazatmar: hadd ajánljak rögtön egy másik bejegyzést ebből a blogból, ott pár fontos témát máris felsoroltam: kepviseloleszek.blog.hu/2014/01/08/vissza_kell_ternunk_a_jovobe

A következő hetek mind arról fognak szólni, hogy az összes ofntos témámat kifejtem. Számítok a konstruktív véleményekre!

Hogy milyen ügyekben hallatta a hangját a parlamentben az LMP? Csak címszavakban: ügynöktörvény, pártfinanszírozás, földtörvény, devizahitelek, ÁFA-csalás... Nem ültek karba tett kézzel.

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 10:02:29

@♔batyu♔: A helyzet az, hogy van rendes munkám, több egyéb elfoglaltságom is, hogy eltartsam a családom.

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 10:04:56

@Mária: Döbbenetes titkot kell eláruljak: egynél több Juhász Péter is van a világon. Én magam ismerek hetet. Akiről ön ír, az egy másik JP. Hát, ez van.

MACISAJT 2014.01.14. 10:12:27

@Juhász Péter (LMP): ("lesz fotó, meg életrajz, nyugi. Tény, hogy egyelőre időm nagy része azzal megy el, hogy elmondom: én egy másik JP vagyok. :)")

Világos. Akkor hát:hajrá.

Még az sem kizárt hogy az LMP-re szavazok, egyrészt mert volt bátorság ellenállni a karácsonygergelyi pártszakadás rémén és mára bebizonyosott hogy mennyire igazuk volt.
Másrészt mert eljött az ideje egy picit visszafogni Orbánék túlhatalmát.

Kora Délutáni Kornél 2014.01.14. 10:15:57

"Innen üzenem, hogy van remény: képviselő leszek!"

Nos, szerintem nem leszel képviselő. Fogadjunk?

Az LMP négy év alatt semmit nem csinált: fecsegtek ostobaságokat, egyszer szakadtak, mostanában meg a reménybeli koncon marakodnak.

KDK

Sexual Harassment Panda 2014.01.14. 10:17:56

En szivesen szavaznek az Lmp-re, bar szerintem sajnos nem fogtok bejutni.
A problema ott van, hogy egy kis nemet faluban ezt hogyan tudom megtenni?

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 10:21:51

@Kora Délutáni Kornél: Csak címszavakban: ügynöktörvény, pártfinanszírozás, földtörvény, devizahitelek, ÁFA-csalás...

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 10:24:51

@Sexual Harassment Panda: Regisztrálni kell, lehet neten is, aztán szavazni.

Sexual Harassment Panda 2014.01.14. 10:27:54

@Juhász Péter (LMP): nem, kedves Peter.
A helyzet bonyolultabb.
Hol kell regisztralni?
Es utana hol tudok szavazni?

Sexual Harassment Panda 2014.01.14. 10:49:46

@Juhász Péter (LMP): valamit Keverek.
Van kulombseg kulfoldre magyar, vagy kulfoldon elo, magyarorszagi cimmel rendelkezo magyar allampolgar kozott?

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 10:58:16

@Sexual Harassment Panda: 444.hu/2013/08/05/a-londoni-magyaroknak-lesz-a-legnehezebb-szavazni/ Igen, az igaz, hogy eltér az eljárás rend a kint dolgozó magyar lakos, és a más országban élő magyar esetében.

jogalany 2014.01.14. 10:58:35

A program szegényes, a bent lét nem mást jelent számomra mint a lét kívánod Péter. Ha tagja akarsz lenni a nagy olvasztó tégelynek, Te is a része leszel,l akkor hogy küzdenél mikor rád kiabálnak: IGEN és azzal kell szavazzál, különben megbüntetnek.
Ez lenne a Te szabadságod, ha bekerülnél, vagyis egy lennél az elnyomóink közül.
Arról miért nem ejtesz szót, hogy mi a nép mit akarunk?
hogy mikor hol vagy, hogy lehessen Neked elmondani mit várunk el Tőled.
A kisvonat nem beszél, nem kér, az embere(k) , igen.
Hogyan ajánlod fel kardodat és hitedet értünk? pl. hogy lemondasz, ha ellentétesen tennél mit mi akartunk.
Mindezekről sem ejtesz egy szót sem, így Te is csak egy vagy a sok közül aki a koncot akarja, a havi 870.000Ft-ot, és elárulsz majd minket.
Tudod mit, menj a fené............

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 11:35:31

@jogalany: Két napja megy a blog, de már én vagyok az elnyomó? Ki gondolta volna. :) Az LMP-ben nincs olyan jellegű "pártfegyelem", hogy föntről mondaná meg bárki, hogy ki milyen gombot nyomjon. Ha így lenne, nem lennék tag. De ennyire kár előre szaladni. A havi 870ezer remekül hangzik, a nettója azonban elmarad attól, amit a szakmámban általában keresnek az emberek. Normális képviselőség iszonyatosan sok elfoglaltsággal jár, ráadásul mindezt a nagy nyilvánosság előtt tenni embert próbáló. Nézd meg, 2 napja vagyok jelölt, de máris százak utálnak. A program szépen részletesen ki lesz fejtve a blogon, és bizonyára több fórumon is lesz alkalmunk találkozni, beszélgetni. Addig is e-mailcímem a jobb hasábban, igyekszem mindenre válaszolni. Itt bőven lesz interakció, kitiltva senki nem lesz, eleve már az, hogy szabad a komment, az sem általános, ha megnézel néhány pártblogot...

bigmax 2014.01.14. 11:41:24

Dumálni azt már te is tudsz de mitől vagytok ti mások mint a hazáruló tolvaj banda akik felváltva lopták szét az ország vagyonát és semmizték ki magyarok millióit?Milyen kvalitásaid vannak amikkel valódi támadója lehetnél a hülyék diktaturájának ?Ami itt folyik demokrácia címén az egy karikatúrája annak amit valódi demokráciának lehetne nevezni!
Lehetne más a politika de ahhoz ember kell .Az amit az elmúlt 4 évben az LMP bohóckodott Mutyinnal meg a bandájával szemben az zéró volt és akkor még dicsértelek benneteket!
Felőlem lehetsz képviselő.....de engem biztos nem fogsz képviselni amíg nem bizonyítod ,hogy különb vagy a sok hulladéknál akik beették magukat az országunk házába immár 24 éve.....

rockjano 2014.01.14. 11:46:50

Kedves Péter

Én egyébként nagyon szimpatizálok veled DE az igazság sajnos nagyon egyszerű…

MINDEN AZ LMPRE LEADOTT SZAVAZAT AZ EGY SZAVAZAT A FIDESZRE és Orbánra… ez ilyen nagyon egyszerű…

Egy olyan ellenfél ellen indul az ellenzék akinek semmi nem szent akik érzelem és erkölcsmentes profik, és úgy demagógok ahogy csak azok tudnak lenni.

Akármit gondolhatunk az Mszp-ről Gyurcsányról vagy akárkiről és sok kritika persze teljesen igaz a mostani hatalomnál ők még mindig JÓVAL demokratikusabbak voltak (igen minden korrupciójukkal együtt is).

Azzal hogy indulsz Orbánékat támogatod és ezt te is jól tudod, ráadásul semmi esélyed sincs és ezt is jól tudod.

Azt kell sajnos mondanom hogy szégyenletes amit teszel.

Ha nem tetszik ami összejött (hálistennek) akkor inkább vonulj hátrább…

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 12:22:24

@rockjano: Két verzió van: vagy a Fidesz nyer, vagy nem. Ha a FIDESZ nyer, és az LMP nem jut a parlamentbe, akkor az Összefogásként emlegetett csapat csak ellenzék marad. Így pedig a következő ügyek maradnak képviselet nélkül: ügynökügy, pártfinanszírozás, energiapolitika, áfacsalások. Ha az Összefogás nyer, akkor semmivel sem leszünk közelebb annak megfejtéséhez, hogy mitől lesz ez az ország jól működő európai állam. Mindösszesen 12 évük volt bizonyítani erre alkalmasságukat, az összes "jótéteményük" legnagyobbika az, hogy összejött a FIDESZnek a kétharmad 2010-ben. Az a megalkuvás, hogy "összeszorított foggal támogassunk olyan embereket, akik nem szimpatikusak", azt már 2006-ban eljátszották az őszödi beszéd után. Az eredményét meg lehet nézni. Vannak elvek, amiket a politikai kényszer sem ír felül.

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 12:24:38

@bigmax: Azon leszek, hogy a következő hetekben ez maximálisan kiderüljön, hogy (ahogy ön fogalmazott) miért vagyok különb. Örülök, ha a továbbiakban is megtisztel a figyelmével!

bigmax 2014.01.14. 12:53:25

@Juhász Péter (LMP): úgy legyen!Szeretném ha büszkék lehetnénk rád!

Mária 2014.01.14. 12:56:42

@Juhász Péter (LMP):

Na és hogy fog elférni két Juhász Péter egy csárdában, LOL?

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 13:25:38

@Mária: Majd megkérdezzük a Kovács Lajosokat, Kis Jánosokat és Tóth Józsefeket. :)

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.01.14. 13:43:50

@felcsutisuttyo: neked meg jó volt a demokrácia eltörlése, a szemkilövetés, a gyülekezési jog megsértése, a rendőrség erőszakszervezetté tétele

nyikkantó 2014.01.14. 15:04:27

kádves Pétör! én vidéki srác vagyok, ázért írok emígyen. ezméletlen, hogy mit kaptál már ilyen rövid idő alatt, a sok eccerűtől. én azt mondom, hogy legyél Te is képviselő, legyen újkommunista (fideszes) is a Parlamentben, és, na jó, szoci most már ne legyen.. ne legyen MINDIG igazad, de legen sokszor az, és amikor véletlenül egy balfasz fityiszistának van, viseld jól. nagyon remélem, hogy előbb-utóbb sikerül megállítani az eszement ámokfutásokat ebben az országban (csak nem remélem, nem hiszem),és előbb utóbb kialakul valami emberien élhető környezet, ami nem felülről(?) irányítja a mindennapjainkat, hanem kiszolgál minket. azokat is akik szeretik, ha irányítva vannak ők jól - és ebből van sok itten, hiába, így szocializálódtunk. A lényeg, hogy NE ADD FEL, kérlek. idővel ez olyanok fognak győzni, mint Te. csak lehet, hogy ez hatszáz év múlva fog bekövetkezni. de ez Téged ne fogjon vissza! Hajrá Magyarország, Hajrá Péter!

Matyko 2014.01.14. 15:21:02

Az elso tiz kommentet olvastam el es ketszer hanytam. Nekem Juhi borzaszto szimpi vagy es voltal mindig is. Hacsak feleennyire ertelmes es normalisan beszelo es gondolkodo lenne a sok parlamenti paraszt, mar nem itt tartanank... KEEP IT REAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2llkedő 2014.01.14. 17:57:34

@Juhász Péter (LMP):
"Ha a FIDESZ nyer "
Remélhetőleg a fidesz fog nyerni egy minimális többséggel, mert csak abban az esetben van esélye Magyarországnak
egy új, talán jobb irányba elindulni. Amíg a fidesz saját magát le nem győzi, addig az árkok csak tovább mélyülnek. Magyarországnak nem az egyik vagy másik oldalra van szüksége, hanem mindkét oldalra.
Az ellenzéki összeborulás ha nyer, biztosan nem fogja megszerezni a 2/3-os többséget, aminek az lesz az eredménye, hogy a 2006-20010 közötti dolgok hatványozódnak, amiből a fidesz még erősebben jön ki.

Ez olyan, mit amikor a gályán csak az egyik oldal húzza. Az eredmény a körbeforgás. Hol jobbra, hol balra. De maradunk egy helyben.

2llkedő 2014.01.14. 18:07:12

@rockjano: "MINDEN AZ LMPRE LEADOTT SZAVAZAT AZ EGY SZAVAZAT A FIDESZRE és Orbánra… ez ilyen nagyon egyszerű…"

Minden LMP-re leadott szavazat egy szavazat a fidesz ellen és Orbán ellen.
A fontos az, hogy minél többen menjenek el szavazni.

monddazigazatmar 2014.01.14. 22:29:22

@Juhász Péter (LMP): "Talán előbb kéne valamit mesélni, hogy mit hogy képzelsz el, és hogy szeretnéd megvalósítani. Csak három témát, ne többet, de azt részletesen ám!"
Erre nem válasz, hogy P+R parkolókat szeretnél. Ez mondjuk oké, de ha keszi alsón szeretnél, akkor polgármester akarj lenni, aztán felparcellázhatsz földet.
Bicikliút is remek téma, vajon a jelenlegi kormányt miért a hajléktalanokkal, államadóssággal, foglalkozatással, oktatásüggyel baszogatjátok? Miért nem bicikliutakat kértek számon rajta?
Magyarán: Hülye tolvaj fidesz, mert ezer mutyi, éhező milliók, stadionok, stb, de én építek bicikliutat. Ne már.
A bányatavakkal kapcsolatos meglátás is remek. Igaz, hogy már most is odajár a nép, de biztos jobb lesz, ha ledíszkövezitek az omszkit, aztán belépőt szedtek. Ez kell a népnek, nem az ingyennudizás.
AZ meg már milyen program, hogy, idézem: "A hulladékgazdálkodás mind intézményi, mind illegális formájában vállalhatatlan a térségünkben. Bizonyos északi országokban ez önálló és prosperáló iparág, nálunk meg csőd közeli állapotok vannak?"
Itt hol a megoldás? A program? Bármi?
Összefoglalva: Megoldásotok nincs, de semmire. Az az egy-két jó ötlet gyanítom, hogy másnál is ott van, csak mondjuk más prioritással. Talán még gyurcsány sem gondolja komolyan, hogy a vérorbán rendeletileg megtiltotta a bicikliutak építését, max. sorrendileg esetleg fontosabb más. Persze, erre nyilván jön, hogy a stadion. De hidd el, hogy egy debrecenit jobban érdekel a stadion mint a dunakeszi bicikliút.

"Nem ültek karba tett kézzel." Hát tényleg nem. Minden hétre volt csodás molinó, meg performansz. Lilára festett szemű nők. Hát tényleg, ez komolyan előrevitte mindennek az ügyét.
Én jobbos szavazóként azt mondanám, hogy a legnagyobb csalódás az LMP, azért nem mondom, mert nem vártam tőlük semmit. Remélem eltűnik tavasszal.

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 22:42:07

@monddazigazatmar: Egy bemutatkozó blogbejegyzéstől várja el, hogy megoldja az ország összes problémáját? Akkor önnek Jézus az ideális, nem egy párt. Türelem, ki fog derülni sok minden a következő hetekben.
Vegyük a mai napot: Orbán elment Moszkvába, és kötött egy olyan üzletet, amire sem felhatalmazása nem volt, sem nem igazán racionális. Ön hogy emlékszik, ki hívta fel erre a figyelmet az utóbbi időben? Szerintem az LMP. Hogy sok volt a performansz? Statisztikák szerint Schiffer András dobogós volt az interpellációk összmennyiségében. Ön ebből hányat hallgatott meg? Egy 7fős képviselőcsoporttól ne várjon lehetetlent. Ugyanakkor szerintem mindezekből nyilvánvaló, hogy ha nem 7-en lennének, hanem többen, akkor jó irányba lenne befolyásuk a parlamenti ügyekre.

monddazigazatmar 2014.01.14. 22:43:45

@Juhász Péter (LMP):
Ja még egy dolog.
"ügynökügy, pártfinanszírozás, energiapolitika, áfacsalások."

Na. Pont erről van szó. Ez a kutyát nem érdekli. Egyik sem.
ügynökügy: 25 évet elkéstek vele. Kit érdekel, hogy 30-40-50 éve ki mit ügynökösködött. Ezzel max. néhány ember egymásnak ugrik az országban, meg leköpik a volt házmestereket.
pártfinanszírozás? Na, ez kit érdekel? Komolyan. Biztos vagyok benne, hogy tiszta nem lesz, a világon sehol sem az.
energiapolitika? az erőssjános vagy ki annyit képes, hogy egy a4-es papírra 3 színnel ráírja, hogy paks nem kell, aztán ezzel pózol berlinben? vicc
áfacsalás: aham. aki vett cukrot az országban az benne van. Mindenki. Mert nem 1-2 ember húzott ezermilliárdokat, hanem 1-2 millió, aki becsukta a szemét, és elhitte, hogy a bolt ingyen találta a cukrot.

Inkább az olyanok érdekelnének, meg talán másokat is, hogy:
A rohadt gazdagoknak 200 bruttó felett felemelnétek az adót?
A szegény bankok terheit csökkentenétek kicsit?
Ha esetleg felemelnétek a burzsujok /200 bruttó felett / adóját, akkor azt ugye odaadnátok a szegény romáknak.
Ezért ugye nem várnátok közmunkát, mert az embertelen, ugye?

monddazigazatmar 2014.01.14. 22:59:28

@Juhász Péter (LMP): Maradjunk a tegeződésnél, mint az interneten mások is.
Nem, én egy képviselő wannabe-nek tettem fel egy kérdést, hogy mondjon már három dolgot, amit akar kezdeni, és azt is hogy hogyan.
Erre jött a válasz, hogy vannak ötletek. Ha nekem van 3 ötletem, akkor abból a legjobbal állok ki a nyilvánosság elé.
A következő hetekben? Az elmúlt 4 évben mit csinált az LMP?
És megint nem az a kérdés, hogy "hány ügybe durrogott bele az LMP az esélytelenek teljes nyugalmával?", hanem az, hogy mi az a dolog, amit az LMP kitalált, erőltetett, szorgalmazott, benyújtott, a haza javára.
Az a legkönnyebb, hogy nézzük hogy mit csinál a másik, aztán kritizáljuk.

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 23:00:30

@monddazigazatmar: Nem tudom, engem érdekelne, hogy ki mivel töltötte az 1990 előtti időket. Ha már olyan jól megy egyeseknek a hazaárulással a vádaskodás, akkor legyen azért súly a mondanivalók mögött.
Ön szerint egy parlamenti képviselő, aki nem kormánypárti, mi más egyebet tud tenni energiapolitikai ügyekben mint Szél Bernadett, vagy Csiba Katalin? A kormánypárti képviselők az energiaügyi bizottságban is eltussolják Paks ügyét. Az LMP hallatja a hangját, sajtótájékoztatót tart, néha igyekszik demonstrációt szervezni. De szavaznia önnek kell, ha eredményre akarja váltani az erőfeszítéseiket!

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 23:16:12

@monddazigazatmar: Ez nem így megy. Az ember először bemutatkozik, elmondja miért van itt, majd belekezd a mondandójába, ami az adott körzetben (esetemben a Pest megyei 5. körzet) releváns. Mi ilyenkor a kézenfekvő? Ígérni fűt-fát-virágot, óvodát, szökőkutat, sarki rendőrt, ingyenpénzt. Mi a nehezebb utat választjuk. A körzetben lakók jelenlegi problémáit nézzük a jövőbeni összefüggésekkel. Egyszerű példa: a könnyebb az lenne, ha megígérném mindenkinek, hogy 2x3 sávos autópálya lesz az M2 Vácig és tova, és lesz M-másfél, Gödig, Dunakeszin át. Ehelyett azt mondom, hogy a közösségi közlekedést kell ésszerűvé tenni, nem pedig futni a növekvő autós forgalom után, növelve a fenntartási költségeket. A P+R parkoló ügye nem kétmondatos megfejtés, nem egy sima ígéret, nem fér el egy bemutatkozóban. Erre konferenciát készítünk elő, komplex tervekkel. Akar hallani korábbi önálló javaslatokat? Rögtön egy a témában, 2011-ből: minimális pénzből, a négyes metró tizedébőlmeg lehetett volna csinálni az újpesti metrótól Ferihegyig a hosszabbítást, meglévő vasúti infrastruktúrán. Lehet, hogy túlélte volna a MALÉV is, lehet, hogy tartaná a pozícióit a reptér, lehet, hogy jobban fejlődne néhány peremkerület. Nem hallott, nem olvasott róla? Attól még létező koncepció volt. Valóban, nem küldött az LMP 3,8 millió polgárnak levelet az ötletről.

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 23:18:00

@Juhász Péter (LMP): nyilván újpesttől kispestig és tovább Ferihegyig, hogy pontos legyek.

monddazigazatmar 2014.01.14. 23:25:30

@Juhász Péter (LMP): Nos engem annyira nem érdekel, hogy ki mit csinált 90 előtt. Meg mintha a társadalomban sem lenne meg az az őrületes tudásszomj. Arról nem is beszélve, hogy az a 90 inkább 80, meg 70. Aztán az is kérdés, hogy vajon mennyire hazaáruló XY aki kisdobos volt, űttörő, abban nevelkedett, és esetleg hitte, hogy a hazát és a pártot szolgálja a jelentéseivel a barátairól, munkatársairól. Emberileg görény, de nem hazaáruló.
Szél Bernadett mit tett? Nyikorgott valami miatt, ami már rég úgy volt, ahogy ő szerette volna, aztán Illés közölte, hogy szép, de nem biztos, hogy okos is, és ezen hisztizett.
Az LMP hallatja a hangját, de én valahogy mindig csak azt hallom, hogy ez meg az miért nem jó. Csak azt nem, hogy mit kéne tenni.

Itt ez a Paks. Oroszok építették. Lejár. Franciáknak kéne csinálni, hogy egy csavar sem legyen kompatibilis? Ja tudom, nem is kell atom. Vízerőmű se. Szén se. Szél se. Akkor mi?

Szóval tessék, győzzél meg, hogy ugyan mit és hogyan csinálnátok.

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 23:35:39

@monddazigazatmar: Nyilván nem egykori kisdobosok vegzálásáról szól ám az ügynöktörvény, ezt gondolom belátod...
A villamosáram igény nem nő olyan ütemben (valójában csökken), amilyen mértékű plusz kapacitásunk lesz Paks 2 révén. Paks feléből olyan energiahatékonysági beruházásokat lehetne csinálni, amivel tovább csökkenthetnénk az igényt.
Nem zárom ki, hogy Paks felújítását oroszokra kell bízni. De önt nem zavarja, hogy úgy megy ki, hogy "csak dumálunk", és hazahoz egy aláírt cuccot, kész tények elé állítva mindannyiunkat? Ez minimum egy egész estés kiebszélést érdemelt volna, vagy akár kettőt is. És ő döntött helyettünk. Paks most azért olcsó, mert már leírtuk, kivezettük a könyvekből, meghosszabbított éltciklussal termel, az általa előállított áram árában nincsen már amortizáció (ami persze valahol önbecsapás, hiszen így nem keletkezik tartalék a fejlesztésére). Az új erőmű nem ezen az áron fog termelni, illúzió, hogy az atomenergia olcsó. Ráadásul Ukrajna és Bulgária problémája azt mutatja, hogy gazdasági erőfölényével bátran visszaél az orosz fél, ha arról van szó. De gondolom mindezzel untatom. A másik megoldás, hogy kiírom, hogy "NO PAKS2", de akkor meg ugye hippi szarok vagyunk. Hogy legyünk önnek jók? Vagy másról van szó? :)

monddazigazatmar 2014.01.14. 23:36:22

@Juhász Péter (LMP):
"Ehelyett azt mondom, hogy a közösségi közlekedést kell ésszerűvé tenni, nem pedig futni a növekvő autós forgalom után, növelve a fenntartási költségeket. "
Igen, ezt mondják. De azt nem mondják hogy hogyan.
De ez a kedvencem:
" a négyes metró tizedébőlmeg lehetett volna csinálni az újpesti metrótól Ferihegyig a hosszabbítást" -
Na, 2011-ben mintha már 8-10-12 éve (ki tudja számolni) furták volna azt a szart. Akkor már kit érdekel, hogy a tizedéből mit lehet csinálni?
A másik dolog. Remek a ferihegyi metró, csak ez hogy is segít a gazdagrétieknek? Mert egyébként fillérekből lehetne a hévet ráckeve után még vinni 10 kilómétert, csak minek?
Lehet, hogy malév túlélte volna? Miért? Maga úgy választ uticélt, hogy van e a reptéren metró? És ha úgy történik minden, ahogy történt? A vecsésiek örülnének.
Egyébként nem azt mondom, hogy nem kell. Csak ha már ásnak valamit 20 éve, akkor minek ezen ötletelni? Megint a "mi lett volna ha" "ez így nem jó".

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 23:40:12

@monddazigazatmar: Nyilván nem azt mondtuk, hogy a 4-es metrot be kell temetni, csak összehasonlításképpen mondom, hogy annak az árának a tizedéből hasonló hosszúságú dolog is kivitelezhető máshol. Nyilván attól még a 4-es metrót nem húzzuk le a WC-n. Aki rendszeres utazó, annak a reptéri infrastruktúra fontos. Jelen összehasonlításban Bécsben leszállni, és autóval menni Budaörsre rövidebb idő alatt megtehető, mint Ferihegyről. Hoppá.

monddazigazatmar 2014.01.14. 23:44:56

@Juhász Péter (LMP): Én azt mondom, hogy aki felnőtt 50-ben a párt iskoláiban, az esetleg tényleg úgy gondolta hogy jót tesz.

Paks 1 le fog állni. Akkor fogja felváltani paks 2. Mellesleg az áram eladható, tán nem rohad ránk.
Milyen energiahatékonységi beruházás? Ha meg mégis kéne az áram, akkor honnan kéne szedni nagy hirtelen?

Fogalmam sincs, hogy milyen háttérmunka meg egyeztetések előzték meg az aláírást. Nehezen hiszem, hogy Orbán nem hallgatott volna meg szakértőket.
Basszus, energiabiztonsági, stratégiai kérdést szakértőkkel kell megbeszélni, nem velem, és nem is veled.
Az atomenergiának meg nem az a lényege, hogy mennyire olcsó, hanem hogy nem szennyez. Voltál Pekingben? Én igen. Ott szénerőművek vannak. Szép is.

És egyébként megint az a duma, hogy "ezt meg azt csinálta, és nem jó"
Azt mondd már ki, hogy ti mit csinálnátok.

monddazigazatmar 2014.01.14. 23:50:29

@Juhász Péter (LMP): Tényleg nem érted? Abból a pénzből amit ebédre költesz ma, bangladesben egy hétig kajálsz. ÉS? Az a valami ott kell, akkor teljesen irreleváns hogy valami más máshol mennyibe kerül. Főleg 10 év ásás után lényegtelen

Juhász Péter (LMP) 2014.01.14. 23:57:34

@monddazigazatmar: Hát ez az. Lesz egy erős átfedés, több év is, míg Paks 1-2 párhuzamosan működik. Kár volt kapkodni. Valami más indok van, önt nem zavarja, hogy nem tudhatjuk meg? Ezer olyan sztori van, amire az ember azt mondhatná, hogy Orbán vajon meghallgatott-e szakértőket. Nem sorolom őket, túl sok a ziccer....

Atom nem szennyez? Csernobil, Fukusima... Magyarország is évi 60-70 milliárdot költ ártalmatlanításra és földalatti tározó építésére, hogy a "nem szennyez" látszatát fenntartsa.

Amúgy eddig minden kommentemben benne volt, hogy mi mit csinálnánk, de úgy fest, ez nem elég.

jogalany 2014.01.14. 23:57:38

@Juhász Péter (LMP):
Nincs két verzió. Ez ámítás és ezt minden MSzP elnökségi tag is tudja. Az egyikük mondta, hogy neki az igazi közvélemény kutatás van és aszerint esélyük sincs. Való igaz, a szavazás elött fél évvel is bőven 10%-al vezetett a fidesz és még nem volt sehol, hogy az előny elkopott volna.
A másik Paks fejlesztése. Sztem jó dolog, most sehol nem építenek atomerőművet, így aztán mi olcsón juthatunk hozzá. Ezt kihasználta O.V. és jól tette, minek erről sokat beszélni, felesleges, a hatalom úgyis azt csinál amit akar. Lásd M0 északi szakasz, amit még a szocik erőltettek a lakosság ellenkezése ellenére és lám most 13 milliárd/km áron meg is építik.
A nemlétező baloldal előkészít, a fidesz megcsinálja, pl. oktatás amit az MSzP -s oktatás politikus el is ismert a Szombathelyi beszédében. És sorolhatnám.
Tehát csak a fidesz nyerésére van esély, amit garantál a 2006-os Gyurcsány O.V. megegyezés. Még októberben írtam, hogy Gyurcsány mindenképpen be akar kerülni és lám Bajnai elintézte neki, mert haverok a látszat ellenére.
Ha Te többet keresel, mint a 870 ezer/hó, akkor jobb, ha azt csinálod.

Juhász Péter (LMP) 2014.01.15. 00:03:28

@monddazigazatmar: Szerintem ön nem érti. Ha valamit valamihez hasonlítok nagyságrendjében, az nem jelenti azt, hogy az egyiktől elveszem a másik javára. A négyes metró árához hasonlítottam egy másik fontos vonal árát, azért, hogy szemléltessem, ott kevesebbb pénzből legalább olyan érdekes mókát lehetne összerakni. Ez miért eretnek gondolat?

jogalany 2014.01.15. 00:06:56

@Juhász Péter (LMP):
Volt a régi rendszernek 40 ezer besúgója itthon, belföldi.
Ebből 23 ezer most is dolgozik.
Szted ezt valaha is felfedik? A mostani hatalomnak is szükségük van rájuk.
És ezt biztosan Ti is tudjátok, ezért tartom álszentnek az ilyen látszat követeléseket.
Paksnak egyetlen veszélye van, a háború, de akkor a vésztervek szerint leállítják, hogy baj ne lehessen. Az atomenergiánál hosszú távon jobb, és olcsóbb nincs.
Franciáknak az áram szükségletük 83%-át az atomerőművek adják.

monddazigazatmar 2014.01.15. 00:41:10

@Juhász Péter (LMP): Kérdem újra. Az áram nem eladható? Vagy egykét boldogtalan hipster simán bekockáztatná a biztonságos áramellátást, azzal, hogy napra kiszámolja, hogy mikor áll le az egyik, és mikor indul a másik?
Hiba nem léphet fel az 1-ben, és nem lehet bármilyen bonyodalom a 2.ben? Mit zavar, ha a kettő együtt megy.
Csernobil emberi hiba volt. Fukushima meg cunami.
ÖN Juhász Péter atomenergiaszakértő? Mert ha jól gondolom, akkor ugyanúgy csak ugatja mint én. Döntse el 3 tudós valami szobában, hogy mi legyen ne társadalmi megbeszélés, meg népszavazás, mert akkor semmi nem lesz.
Egyébként tényleg nem vettem észre az olyan mondatokat, amik úgy kezdődnek, hogy MOST AZT KELL CSINÁLNI..., vagy hogy MI MOST AZT TENNÉNK.

Gondolom továbbra sem értik, hogy miért népszerű még mindig a fidesz, amikor önök szerint mindent elront, és mindenki rosszul járt. Hol az elégedetlen nagy tömeg?
Énszerintem azért támogatott, mert CSINÁL valamit. Nem okoskodik meg tökölődik mint bármelyik alternatíva.

monddazigazatmar 2014.01.15. 00:48:13

@Juhász Péter (LMP): "minimális pénzből, a négyes metró tizedébőlmeg lehetett volna csinálni az újpesti metrótól Ferihegyig a hosszabbítást,"

Nem eretnek gondolat. Nettó hülyeség.
Minek összehasonlítani, és mi az, hogy lehetett volna? Az egyik alma, a másik körte lehetett volna.
Ha már elkezdték 96-ban, akkor minek utólag, 2011ben az árával példálózni?
A metrót fúrják. Kit érdekel, mit befolyásol, hogy mennyiért lehet vecsésre vasutat vinni? A gellérthegyre meg mindennek a töredékéért lehetne libegőt, és?

Juhász Péter (LMP) 2014.01.15. 08:47:40

@monddazigazatmar: Rendben, akkor újrafogalmazom: MOST AZT KELL CSINÁLNI, hogy a meglévő metróhálózatot összekötni az elővárosi vasútvonalakkal, így rövid idő alatt megduplázható azon tömegközlekedési útvonalak száma, amelyek a leginkább környezetkímélők. (És nem teszem hozzá, hogy önt nehogy megzavarja, hogy még csak nem is lenne különösebben drága)

Juhász Péter (LMP) 2014.01.15. 08:59:50

@monddazigazatmar: Én úgy érzem, hogy azért népszerű a FIDESZ - legalábbis önnek - mert nem hagy felmerülni nugtalanító kérdéseket. És ez önnek jó, és megnyugtató, nincs az a kellemetlen érzés, hogy baj lehet, ha egy ember dönt a sorsunkról, és nincs az a sok vita világlátott emberekkel, szakmailag felkészült csoportokkal - ahogy ön nevezi teljes foglaomzavarban: hipszterekkel. Megmondja a kedves vezető, és úgy jó. Nézzük akkor sajnos a nyugtalanító részleteket, bízom benne, hogy rászánja az időt, mielőtt fejemhez vágná a következő "ne dumálj mellé, mondd hogy te mit cisnálnál, Orbán legalább csinál valamit" kommentjét:
- nyugtalanító részlet #1: el lehet adni az áramot, igen. Azonban egy atomerőmű által előállított áram a legböszmébb termék a villamospiacon. Zsinóráram, és kb annyit is ér. Negyede a tőzsdén a csúcsidejű termékeknek, és elsősorban hosszútávú szerződésekkel lehet eladni. Ott meg garantált a nyomott ár. És az oroszok bármikor beleszólhatnak, hogy kinek adjuk el.
- nyugtalanító részlet #2: ön azt mondja, hogy nem baj, ha több évig 2 erőművünk van, ezzel a hazai villamostermelés 80!!!%-át atomból fedezve. Mert bármikor lehet hiba, olyankor jó a tartalék. Hadd kérdezzek valamit. Ön tart-e fenn otthon egy másik autót, csupán azért, hogy ha esetleg az első nem indul, akkor azzal menjen. Vagy vett ilyet, nagyon drágán, és azzal hitegeti magát, hogy "ki is adhatnám bérbe"? Félek, hogy nem. És igaza lenne, mert nem racionális.
MI MOST AZT TENNÉNK, hogy nem fordítanánk ezt az irgalmatlanul sok pénzt erre, hanem az önrészből mondjuk felpörgetnénk az egyetemi oktatást (tudja, ahol a hipszterek teremnek), és elkezdenénk a lakóházak energetikai szempontú felújítását.
süti beállítások módosítása